Gepost op

30 mei 2020 – Cursus paardrijden zonder stress

Cursus paardrijden zonder stress

Deze cursus is bedoeld voor ruiters die problemen hebben met hun paard tijdens wedstrijden of buitenritten. Heb je een paard dat wegspringt bij elke bloembak in de ring of zich tijdens de wedstrijd slecht kan concentreren, last heeft van ‘bakkabouters’ of er vandoor gaat tijdens buitenrit, dan is deze cursus iets voor jou! Tijdens deze cursus leg ik uit wat de oorzaken zijn van stress en/of angst bij een paard en hoe je dit kunt laten afvloeien en zelfs voorkomen. Je kunt een paard leren zelfverzekerder te worden en hoe hij zichzelf kan ontspannen! Ik leer je in een paar stappen hoe je dit voor elkaar krijgt, door gebruik te maken van de kennis die ik heb als paardengedragsdeskundige en mijn jarenlange ervaring als gedragstherapeut voor paarden. Deze cursus is alleen theorie, maar kan ook gevolgd worden door een praktijkgedeelte. Met deze cursus heb ik al veel ruiters kunnen helpen. Een ontspannen paard is minder schrikkerig op wedstrijd, loopt mooier en kan zich beter op het gevraagde concentreren.

Met een ontspannen paard kun je genieten van een buitenrit zonder bang te zijn voor wegschieten, staken of vluchtgedrag! Deze cursus geef ik aan groepen van ca. 10 personen – bijvoorbeeld bij jou op stal of op je manege/pensionstal. Kom je een aantal mensen tekort om aan de minimum groepsgrootte te komen? Neem dan even contact op, dan kijken we samen wat we kunnen regelen.